Организацията на обединените нации (ООН) заяви, че някои важни за Афганистан

...
Организацията на обединените нации (ООН) заяви, че някои важни за Афганистан
Коментари Харесай

ООН спира ключови програми за Афганистан

Организацията на обединените народи (ООН) съобщи, че някои значими за Афганистан стратегии са краткотрайно преустановени поради забраната жени да правят филантропични действия.

Ръководителят на Организация на обединените нации за филантропична помощ Мартин Грифитс, ръководители на организации на Организация на обединените нации и няколко филантропични групи обявиха, че ``участието на дамите в оказването на филантропична помощ не предстои на договаряния и би трябвало да продължи``, като приканиха управляващите в Афганистан да анулират решението. ``Забраната жени да вземат участие в Неправителствени организации има животозастрашаващи последствия за всички афганистанци. Някои важни програми трябваше да спрат краткотрайно заради липса на персонал``, гласи изказването.

Този ход идва, откакто външните министри на 12 страни и Европейски Съюз, в това число Съединените щати и Англия, приканиха ръководеното от талибаните държавно управление на Афганистан да анулира решението си, забраняващо дами да работят в филантропичния бранш. Хуманитарните организации споделят, че според афганистанските традиции не могат да дават здравни препоръки на дами, в случай че няма дами лекари.

Не всички талибански министерства поддържат възбраната дамите да работят за Неправителствени организации и преглеждат проект, който би могъл да разреши на дамите да продължат да работят по метод, който удовлетворява консервативно настроеното управление в Кандахар. Талибаните към този момент не разрешиха университетското обучение за дамите и междинното обучение за девойките.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР